Baanonderhoud

1. Richtlijnen voor onderhoud en gebruik van onze twee Pro Vision banen

Het is goed dat na elke partij de banen geveegd worden. Alleen als de infill vochtig is, is het niet aan te bevelen dit te doen, je neemt dan de infill mee op het net.

Dus alleen vegen als de banen droog zijn.

Bij de toegang van baan 1 hangt een bordje met aanwijzingen voor het gebruik van de baan, houd je aan deze richtlijnen zodat de baan in een goede staat blijft.

 

2. Banen bespelen in de WINTER

Bij droog vriesweer blijft de infill los in de vezels liggen. Het is afgezien van het speelplezier in principe geen punt om Pro Vision banen te bespelen bij – 10 C.

Bij vochtig vriesweer zal het vocht in de infill hard worden. Het is sporttechnisch gezien gevaarlijk om te sporten op Pro Vision banen vanwege het blessuregevaar.

Bij sneeuw zijn de banen niet te bespelen, sneeuw blijft lang op de toplaag liggen. Laat de natuur haar gang gaan en schuif de sneeuw er niet af.

Bij twijfel of je kunt spelen, kan je dit testen door een bal te laten stuiteren op de baan. Wanneer de bal stil valt op de baan, is de ondergrond nog bevroren en mag er niet gespeeld worden.

 

3. Baanverlichting

Aan het gebruik van de baanverlichting zijn een aantal regels verbonden.

  • In de hal van het clubgebouw hangt aan de meterkast de bedieningspanelen van de verlichting.
  • De tennisbaanverlichting mag niet branden tussen 23.00 uur en 7.00 uur. Dit is een wettelijke verplichting. Onze baanverlichting is hierop afgesteld.
  • Vóór 18.00 uur kan de verlichting niet worden aangezet.
  • De lampen moeten – nadat ze zijn uitgezet – 20 minuten afkoelen. Ook dit is in de meterkast automatisch geregeld. Binnen 20 minuten na het uitschakelen van de lampen, zullen ze niet gaan branden.
  • Het onderhoud aan de lichtmasten is uitbesteed. Het is niet toegestaan om in de masten te klimmen.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 113 503 213

L.T.C. de Klappers

Oosterscheldestraat 10A
4413 CT Krabbendijke

KVK-nummer

40309362